Boskoop, Zuid-Holland

Of hij een paar hectare groot is of van postzegelformaat, uw tuin heeft onderhoud nodig. Misschien vindt u het fijn om zelf de rozen te snoeien en neemt u regelmatig de grasmaaier ter hand, maar ziet u op tegen de voor- of najaarsbeurt? Misschien neemt u zich wel voor om zelf uw tuin te onderhouden, maar blijkt dat maar niet te lukken en loopt u steeds achter de feiten aan?

Hovenier Marco Olieman biedt verschillende onderhoudscontracten aan, waarin naar wens voor- en najaarsbeurt, maaicontracten en regulier onderhoud kunnen worden opgenomen.

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor nacalculatie. Dan sturen we u na het afronden van de werkzaamheden een gespecificeerde factuur met alle gewerkte uren en gebruikte materialen.

Hovenier Marco Olieman helpt u graag met het onderhoud van uw tuin. U kunt bij ons terecht voor:


Hagen snoeien

Snoei bevordert de groei

Een haag is een prachtige manier om uw tuin mee af te grenzen. Soms komen we echter hagen tegen die er niet zo mooi bijstaan. Ze zijn te dik, niet meer mooi groen of onregelmatig van vorm. Dat komt omdat ze niet regelmatig worden gesnoeid. Wilt u dat de haag om uw tuin mooi blijft? Laat hem dan regelmatig snoeien. Dat geldt voor ligusterhagen en misschien nog wel meer voor coniferen.

Als een ligusterhaag enig achterstallig onderhoud heeft, kan het snoeien rigoureus zijn. Hovenier Marco Olieman kan erover meepraten: ‘Schrik daar niet van terug: snoei bevordert de groei!’

Grasmaaien

Groen als gras…

Ook uw gazon gedijt bij regelmatig onderhoud. Maai het gras als het even kan elk week en houd goed in de gaten of er geen andere plantjes tussen de grassprieten verschijnen. Bij overtollige mosgroei is het raadzaam om de grasmat te verticuteren. Zo houdt u een prachtig strakke groene mat in uw tuin.

Voor een prachtige grasmat zonder zorgen: Laat Hovenier Marco Olieman uw gazon onderhouden. Wij doen dat met aandacht. Zodat u er alleen maar van hoeft te genieten!

Bemesting tuin en gazon

Geen tuin kan zonder bemesting

Om in leven te blijven, te groeien en te bloeien, hebben planten, bomen en struiken water en voeding nodig. Een goede bemesting van tuin en gazon zorgt er ook voor dat de planten sterker worden en niet vatbaar raken voor ziekten en plagen zoals bladluizen. In de voorjaarsperiode, als alle planten weer gaan groeien, kunt u uw tuin het beste bemesten. Uw gazon echter, kan het hele jaar door wel iets extra gebruiken. En dat geldt ook voor buxus, hagen, rozen en bloeiende planten.

Dat bemesting voor sommige planten anders is, weet hovenier Marco Olieman maar al te goed. Wij kunnen u adviseren over de beste meststoffen, wanneer en hoe vaak u die moet aanbrengen. Maar natuurlijk verzorgen wij dat ook graag voor u.

Boomverzorging

Houd uw bomen in vorm!

Bomen zijn bepalende elementen in uw tuin. Met hun vorm en kleur dragen ze sterk bij aan de sfeer waarvan u zo geniet. Om dat ook te kunnen blijven doen, is het van groot belang dat u de bomen goed en professioneel onderhoudt: ze regelmatig controleert op ziektes, topzware takken verwijdert en bij tijd en wijle de boom snoeit om ze in de juiste vorm te houden.

Natuurlijk kunt u dat zelf doen, maar hovenier Marco Olieman neemt het met alle liefde van u over. Zodat u zelf alle tijd heeft om te genieten van uw tuin.

Voor- en najaarsbeurten

Een optimale tuin in elk seizoen

Als u in het voorjaar weer net zo van uw tuin wilt genieten als u in de zomer hebt gedaan, is het zaak om uw tuin voor te bereiden op de winterperiode. Met de juiste maatregelen zorgt u ervoor dat struiken, bomen en planten winterklaar zijn en in de volgende lente en zomer weer volop in bloei staan. Zo kan uw tuin ook in het voorjaar goede schoonmaakbeurt gebruiken. Natuurlijk moet er tussen de voor- en najaarsbeurt ook regulier onderhoud gepleegd moeten worden om de tuin onkruidvrij te houden.

Weet u wat er allemaal gedaan moet worden om uw tuin in conditie te houden? Hovenier Marco Olieman legt u dat graag uit. En natuurlijk voeren we de werkzaamheden ook met alle plezier voor u uit.