Boskoop, Zuid-Holland

U heeft vast al een idee hoe uw tuin eruit moet zien. Daarmee is de belangrijkste stap gezet. De inrichting van uw tuin hangt natuurlijk samen met uw voorkeuren. Houdt u van rozen? Dan planten we rozen. Houdt u van verse keukenkruiden, dan krijgen die een plekje in uw tuin. Wilt u een vijver? Dan realiseren we die. Wilt u een zonnehoekje? Dan zoeken we samen het geschiktste plekje uit. Uw wensen liggen aan de basis van uw tuin.

Hoe groot of klein uw tuin ook is, hovenier Marco Olieman adviseert u graag over inrichting, aanleg en beplanting.


Bestrating

Sta stil bij de stenen voor uw bestrating

Een pad of een terras bepaalt voor een belangrijk deel de inrichting van uw tuin. De tegels of stenen waaruit ze zijn opgebouwd, dragen weer bij aan de sfeer die u wilt creëren. Het is daarom goed om de keuze voor uw bestrating met aandacht te maken.

Er zijn talloze mooie materialen beschikbaar. Hovenier Marco Olieman adviseert u graag over de mogelijkheden. En voert de werkzaamheden met zorg uit.

Beplanting

Uw geuren en kleuren

Wat zijn er veel soorten planten en bomen! Hoog of laag, met of zonder bloem, bladverliezend of groenblijvend… Hoe maakt u een keuze voor uw eigen tuin? Zelf heeft u vast zo uw favorieten. Maar waar komen die het best tot hun recht? Zijn ze eigenlijk wel geschikt voor deze bodem? En welke planten passen er het best bij?

Hovenier Marco Olieman weet als geen ander welke soorten het in uw tuin doen. Wij adviseren u graag over de beste standplaats (zon of schaduw), hoogte, bloeitijd en kleur en voert de beplanting met zorg uit.

Tuinverlichting

De kroon op uw tuin

Als u niet alleen overdag maar ook ’s avonds van uw tuin wilt genieten, kies dan voor tuinverlichting. Niet alleen ziet u – heel praktisch – in het donker waar u loopt, een paar goed gekozen lampjes of een mooie grondspot geven uw tuin ook een sfeervol aanzicht. Omdat het mooiste effect ontstaat doordat lichte en donkere plaatsen met elkaar contrasteren, hoeft u niet veel lichtpunten aan te brengen. Sta er wel even bij stil of of de lampjes passen bij de sfeer die u wilt bereiken. Met name de kleur van het licht is hierbij bepalend.

Hovenier Marco Olieman adviseert u graag over tuinverlichting en voert de werkzaamheden uit met aandacht voor uw wensen en ideeën. Zodat u nog lang kunt genieten van uw droomtuin.

Beregening

Met beregening altijd voldoende vocht

Om uw tuin in goede conditie te houden, is het nodig om perken en gazon regelmatig te begieten of besproeien. Komt u daar zelf niet voldoende toe? Bent u regelmatig van huis? Overweeg dan een beregeningsinstallatie aan te leggen. Dit is een ideale manier om uw tuin van voldoende water te voorzien, zonder dat het u veel tijd en aandacht kost. En tijdens uw vakantie hoeft u de buren niet meer in te schakelen.

Voor het aanleggen van een beregeningsinstallatie is een goede voorbereiding belangrijk. Laat u daarom adviseren door een deskundig hovenier. Marco Olieman zorgt ervoor dat u optimaal zult kunnen genieten van uw investering.

Schuttingen

Een passende omlijsting van uw tuin

De keuze van een schutting voor uw tuin is niet zomaar gemaakt. Hij draagt bij aan de sfeer in de tuin, dus het is belangrijk ervoor te zorgen dat de omheining aansluit bij de sfeer van uw tuin. Wilt u veel privacy of mag de schutting wel een beetje open zijn? Wilt u steen, hout, gaas of een natuurlijk omlijsting van uw tuin?

Er zijn talloze mogelijkheden om uw tuin af te perken. Hovenier Marco Olieman adviseert u graag en levert en plaatst alle oplossingen.

Beschoeiingen

Beschoeiingen houden alles op zijn plek

Als uw tuin grenst aan het water of u heeft hoogteverschillen in uw tuin, dan kan het noodzakelijk zijn om beschoeiingen aan te brengen. In combinatie met gronddoek zorgt een beschoeiing ervoor dat de bodem in uw tuin op zijn plek blijft: de oeverkant kalft niet af, hoogteverschillen in uw tuin spoelen niet uit. Ook beschoeiingen zijn er verschillende uitvoeringen en materialen. De keuze is aan u!

Soms kan het nodig zijn om een beschoeiing te verankeren. Hovenier Marco Olieman zal u hierover een deskundig advies geven. Natuurlijk kunt u de uitvoering van de werkzaamheden ook met een gerust hart aan ons overlaten.

Vlonders en tuinhuizen

extraatjes voor uw tuin

Een houten vlonder of een tuinhuis geeft een warme uitstraling aan uw tuin. Ze kunnen uw tuin nét afmaken. Mocht u een vlonder of tuinhuis willen plaatsen, houd daar dan al bij de eerste plannen voor de tuininrichting rekening mee. Zo zijn er soms meerdere plaatsen geschikt voor een vlonder, terwijl een tuinhuis vaak maar op één plek kan staan. Ook voor deze extraatjes geldt dat ze bijdragen aan de sfeer van uw tuin.

Hovenier Marco Olieman adviseert u graag over de keuzes ten aanzien van vlonders en een tuinhuisje en de verschillende maten en materialen waarin ze leverbaar zijn. Wij voeren vervolgens met aandacht de werkzaamheden voor u uit.